Welkom op ons bedrijf

Zo’n 48 jaar geleden is Boomkwekerij Mart Brugel B.V. opgericht door de naamgever zelf, Mart Brugel. Samen met zijn inmiddels overleden echtgenote Nel heeft hij het bedrijf opgebouwd en zien groeien.

Het begon allemaal in een broeikas achter het toenmalige woonhuis in de Hemiksemstraat in Oudenbosch, waar de eerste handveredelingen in de bakken konden groeien. Later is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Bornhemweg, waar de bomen en spillen kunnen groeien en bloeien op zo’n 8.5 hectare grond.

In 2009 is de zaak overgenomen door schoonzoon Richard van der Horst, echtgenoot van dochter Angelique. Hij zet de zaak samen met zijn medewerkers voort in de geest van zijn schoonouders: de superieure kwaliteit, de gewilde specialiteiten en last but not least: de nieuwigheden.

Momenteel worden er zo’n 250 verschillende soorten gekweekt, zowel voor eigen kweek als op contractbasis, waarbij kwaliteit en specialiteiten van groot belang zijn.

Handveredeling door Mart Brugel BV

Het handveredelen is een vak apart, ambachtelijk dus echt alles met de hand. Deze vorm van kweken staat garant voor een goede kwaliteit van de gewenste soorten. Tevens wordt er naar gestreefd om te blijven investeren in verbeteringen en vernieuwingen in het assortiment.

Ons team

Richard van der Horst

Bedrijfsleider

Rick van der Horst

Meewerkend voorman

Robbie van Egmond

Meewerkend voorman

Angelique van der Horst

Ondersteuning

Gegarandeerde Kwaliteit

ambachtelijke handveredeling

Levering vanaf kwekerij

transport in overleg

Advies op maat

altijd passende adviezen